About

Mads Barnkob from Kaizer Power Electronics can be contacted by email, through our online contact form.

Legal registration and tax residency:

 • Kaizer Power Electronics
 • CVR: 40242244
 • Address: Vermehrensvej 11
 • City: 5230 Odense M
 • Country: Denmark

18 thoughts on “About”

 1. Hi! I work with engineering website EEWeb.com and would love to do an exchange of website links and feature you as a site of the day on EEWeb. Let me know if this is of interest to you! I can be reached at claire@eeweb.com.

 2. Chr. Vincent Thon

  Hej Mads.
  Jeg har bygget en 1500w tesla coil hen over sommeren, og kunne egentligt godt tænke mig at bygge en til, måske en solid state denne gang. Sagen er bare den, at jeg har været nødt til at bruge 4 MOT´s for at nå 8,5kv, og det som udgangspunkt virker okay, men til mit næste projekt ville jeg gerne have fat i en NST (12-15kv @ 30-60mA). Så jeg tænkte, efter at have set lidt rundt på din hjemmeside, du måske viste hvordan man kan skaffe sådan en?
  Jeg har klar over de er svære at finde i EU, men måske de kender nogen der kan?

  Tak på forhånd

  Vh
  Vincent

 3. Hej Vincent

  Problemet i Danmark er at igennem stærkstrømsbekendtgørelsen har været nogle begrænsninger på NSTer i Danmark, de vil sikkert finde nogle på maksimalt 10kV og de mest gængse er 6kV og 9kV.

  Jeg har selv en F.A.R.T 9kV 30mA som jeg købte brugt ved at gå ind til et firma der laver neonrør, bare find en lokal forretning og gå derind 🙂 Jeg måtte dog slippe 400 kroner for den, hvis du kommer forbi Odense må du gerne købe den.

  Venlig hilsen
  Mads

 4. Chr. Vincent Thon

  Hej igen.

  Jeg bor i københavn, og har kikked ind hos nogle af de lokale neon butikker, de priser jeg fik lå faktisk et godt stykke over 400 kr, så det kunne godt være jeg skulle tage en tur til Fyn når jeg begynder på det mit nye projekt. Skal jeg bare skrive til dig her på hjemmesiden, hvis det bliver aktuelt?

  Men nu hvor du nævner stærkstrømsbekendtgørelsen ved du måske om den kun vedrøre industrien eller om det omhandler alle der sælger højspændings apparater. For sagen er den, at jeg har været i kontakt med en kinesisk fabrik der producerer netop NSTér op til 15kv @ 60mA, og tænkte at importere et par stykker til mig selv, og et par stykker til andre der har interesse i højspænding.

  Tror du det kan lade sig gøre i forhold til stærkstrømsbekendtgørelse?

  Venlig hilsen

  Vincent

 5. Hej Vincent

  Du kan sagtens bestille sådan nogle hjem til Danmark, Stærkstrømbekendtgørelsen gælder kun for installationer der skal godkendes af en installatør. Det er jo ikke helt tilfældet med en hobby som dette 🙂

  Du kan skrive til postmaster (snabela) kaizerpowerelectronics (punktum) dk

  Venlig hilsen
  Mads

 6. Hej Mads!

  Jeg arbejder for øjeblikket med at bygge en semi-seriøs induktionsvarmer. Jeg har bygget en styrekreds op omkring den populære 494’er, som driver en GDT med 2 push-pull udgange, og det virker egentlig meget fint. Selve inverteren er en halvbro bestående af et CM150DY12NF IGBT modul.
  For øjeblikket føder jeg IGBT-modulet med omkring 40 VDC @ 10-15 ADC, så jeg får selvfølgelig ikke det maksimale output endnu.
  Mit spørgsmål vedrører hvordan jeg måler resonansen for min LC-tank med mit scop? skal jeg indskyde en lavohms-modstand i serie med arbejdsspolen, og måle spændingen over denne, eller er der et andet trik?
  Jeg er også lidt i tvivl om, hvorvidt en større capacitans i min LC-tank vil øge eller mindske resonansfrekvensen?
  Hvis du skal bruge et diagram, sender jeg det gerne…!

  Tak for en rigtig fed side!

 7. Hej Jesper

  Det lyder som et fint setup, indstiller du frekvensen manuelt med et potentiometer eller bruger du noget feedback til error amplifiersne?

  Jeg bruger en Pearson current monitor for galvanisk adskilt måling af strøm og frekvens. Du kan også bruge en stor shunt modstand som f.eks. en 200A/60mV normalt brugt til analoge instrumenter. For en sikkerheds skyld bør du dog kun bruge en sådan i serie med LC kredsløbet som har mindst 10x din DC strøm i specifikation. Den skal tilsluttes igennem en differential probe hvis ikke inverteren fødes igennem en isolationstransformer ellers risikerer du at jorde inverteren igennem dit oscilloskop som helt sikkert vil brænde af.

  Et LC kredsløbs resonansfrekvens bestemmes af induktans x kapacitans, jo større værdier jo lavere frekvens. Så en større kapacitans vil resultere i en lavere resonansfrekvens.

  Venlig hilsen
  Mads

 8. Tak for det hurtige svar!

  Jeg styrer frekvensen manuelt, men har kun kunnet måle på spolens spænding; når frekvensen er indstillet således, at en tilnærmet sinusbølge fremkommer, lader det til at jeg får det bedste output.

  Jeg har faktisk en M100 måletrafo fra Carlo Gavazzi. Det kunne være jeg skulle afprøve den?

  Jeg har vedhæftet mit diagram, og du skal være hjertelig velkommen til at komme med gode tips til forbedringer hvis du vil;) er fx. interesseret i det du talte om, med at køre feedback tilbage til EA’erne. Kan man dermed køre i PPL-mode?

  -xelion

 9. Hej Jesper

  Ja, du får det bedste output når du får den indstillet til at ramme resonansfrekvensen som din arbejdsspole og kondensator C18 danner, men sådan virker din vist ikke helt, det ser ud til, fra din tegning, at halvdelen af din kondensator bank bliver brugt som arbejdskondensator sådan som de er monteret.

  Den M100 måletrafo har jeg ikke lige kunne finde et datablad på, men er den ikke til måling på installationer med 50Hz? Her skal du bruge en højfrekvent strømtransformer for at kunne måle ordentligt på de måske nogle 100 kHz svingende signaler.

  Jeg må nok desværre henvise dig til at google PLL mode eller bruge op-amps til at justere selv, jeg har ikke haft tid til at bygge en induktionsvarmer der var mere avanceret end royer oscillatoren.

  Venlig hilsen
  Mads

 10. Ifølge databladet for måletrafoen har den et arbejdsområde der hedder 40Hz – 1000Hz, men jeg har faktisk haft succes med at tilslutte den!

  Jeg har erstattet C18 med 16 x 0.68uF MKP’er (10.88uF), hvilket med min nuværende spole, giver mig en resonansfrekvens på 27,8kHz. Havde stor succes med opvarmning af et jernobjekt her den anden dag, men jeg var desværre ikke opmærksom på hvor varm min IGBT blev, og den endte med at futte af :,( (har heldigvis en ekstra). Der kræves ekstremt god køling må jeg erkende!

  Hvorom alting er, så skal du i hvert fald have tak for din tid, Mads. Nyder at læse om dine projekter! Og rart at der er andre danskere med samme interesse;)

  Rigtig glædelig Jul!

 11. Hej Jesper

  Hvilken strøm har du målt i LC kredsløbet med den måletrafo? Det kan godt være at den viser noget, men det er slet ikke egnet til 28kHz, du ser nok et meget forkert billede af hvad der virkelig sker i dit kredsløb da en jernkerne strømtransformer ikke kan følge med.

  Vandkøling på MOSFET/IGBT, kondesator og igennem arbejdsspole er påkrævet for en induktionsvarmer der skal virke mere end bare lige få noget til at gløde lidt op, der er simpelthen så store energitab at det destruerer sig selv. Jeg havde selv problemer med at kondesatorerne og kobberspolen tog skade fra overophedning.

  Glædelig jul og tak for interessen 🙂

  Venlig hilsen
  Mads

 12. Hej Mads.
  Er lige faldet over din alt for fede side her, for blot få timer siden! 🙂
  Anyway min far er faststoffysiker og han bliver snart 60, så jeg kunne forestille mig, han kunne få noget sjov ud af at modtage en hjemmelavet kreation basereret på din SSTC II.
  Jeg har dog lige et par spørgsmål, som jeg gerne vil stille dig først. Jeg går umiddelbart ikke ud fra, at det gør noget, hvis jeg laver sekundærspolen omtrent en meter høj. Men jeg ser tit folk nettet snakke om at alting skal passe sammen, ellers bliver den “out of tune”. Så… Vil det ske, hvis jeg bare forlænger sekundærspolen og tilsætter flere vindinger, som følge af forlængningen?
  Derudover; hvad ville du selv ændre ved den, hvis du skulle forsøge at få “lyn”, der var større end hvad du opnåede med den i dit forsøg? (Please ikke sig, man burde lave en drsstc i stedet – de er så forbandet komplicerede)

  Til slut synes jeg lige jeg ville give dig credit, for at dine diagrammer rent faktisk er til at forstå, i modsætning til så mange andre, man finder på nettet.

 13. Hej Rune

  Jeg vil faktisk anbefale dig at kigge på SSTC3 eller lave SSTC2 i den størrelse. Du er ikke så meget begrænset af størrelsen, hvis du finde nogle MOSFETs der er meget større til at levere mere energi til en større sekundærspole, hvis du bruger en IRFP460 full bridge til en 1 meter høj sekundærspole vil du blive skuffet over resultatet.

  Jeg ville ekperimenter med højere spænding ind til DC bussen, forskellige typer kobling mellem primær og sekundær, måske vandkølet primær i kobberrør, men generelt er SSTC ikke en high performer og som du godt selv ved er det DRSSTC der skal til for at lave lange lyn. Tilgengæld er peak strømmen i SSTC lyn lavere og du kan derfor røre dem med bare fingre uden at det gør meget ondt, det stikker lidt.

  Mange tak for de rosende ord 🙂

  Venlig hilsen
  Mads

 14. Jeg takker for det hurtige svar! 🙂
  Efter lidt omtanke tror jeg egentlig bare, jeg bygger ham en tro kopi af din SSTC II i stedet – endda i samme størrelse. Den gamle bliver nok alligevel ikke specielt meget mere imponeret af, at den han får, kan lave større lyn.

  Men en helt anden ting. For at sige det mildt, så er det ikke helt utænkeligt, at jeg engang ville kunne finde på at bygge en DRSSTC til mig selv engang i fremtiden. Men det kunne jo selvfølgelig være fedt at have en såden, der også kunne lave musik. Så jeg tænkte på, om man ville kunne tage en genvej ved at tage audio interrupteren fra din SSTC II og så koble den til driveren på en DRSSTC – eller vil det bare få lortet til at sprænge i luften? (Jeg har jo ikke lyst til at gøre det sværere end nødvendigt, med MIDI-filer og optiske fiberkabler osv…)

  Mvh. Rune

 15. Hej Rune

  Audio interrupteren som jeg har brugt til SSTC2 er udviklet af en tysker til en DRSSTC, så længe du bare afspiller midi filer kan den godt bruges, hvis du spiller almindelig musik risikerer du at den sprænger på grund af overophednind, der er simpelthen ikke nogen pauser i lyden.

  Det eneste du skal være opmærksom på er massere af afskærmning for at undgå induceret støj fra lynene.

  Venlig hilsen
  Mads

 16. Rickard Ohlin

  Detta är en av de bättre HV sidorna på internet. Verkligen kul att läsa om dina experiment och eskapader. Det är väldigt bra beskrivet också.

  mvh rikkitikkitavi on various forums @ the internet

 17. Hi Richard

  Thank you very much for the kind words, this is really what drives me to share as much s possible and try to develop new tools and guides to help others 🙂

  I saw you also signed up at highvoltageforum.net, that is great, im looking forward to see your projects.

  Kind regards
  Mads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image, document, spreadsheet, text, archive, other. Drop file here

Scroll to Top